Sastojci
140 g KopriVITA širokih rezanaca od koprive
300 g bukovača ili nekih drugih gljiva
100 g luka
20 g parmezana
8 cherry rajčica
2 žličice maslinovog ulja
10 žlica mlijeka
sol, papar, kurkuma
Priprema:
- KopriVITA široke rezance od koprive skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Luk narežite na tanke ploške, posolite i kratko popržite na žlici maslinovog ulja.
- Po želji dodajte kurkume u prahu.
- Dodajte narezane gljive te ih pirjajte dok ne omekšaju.
- Pred kraj pirjanja dodajte mlijeko, začinite paprom i još kratko pirjajte.
- U tavu dodajte kuhanu tjesteninu i dobro promiješajte dok se sve ne poveže.
- Na tanjur za serviranje rasporedite tjesteninu s umakom, pospite naribanim parmezanom i četvrtinama cherry rajčica koje prethodno možete malo posoliti i popapriti.
Dobar tek!